Uppdatering

Ja, det har ju inte hänt så speciellt mycket men det är väl dags för en uppdatering.

I onsdags var det första ronden i Vårmästerskapet. Jag fick inte spela, då min motståndare inte ville ge sig ut i ovädret. Jag tycker dock att han kunde ringt och berättat det, men nu blev det som det blev. Han ringde sedan i torsdags och bad om ursäkt och lämnade en w.o. Synd att jag inte fick spela...

Blev inget juniorschack i Lindsdal igår för min del. Slutade ju inte skolan förrän 15.30.

I eftermiddag är det dags för Årsmöte. Chrillo skulle hämta mig vid 14.45 tror jag, det märker jag väl.

Just nu är jag lite barnvakt och sitter och myser med min 1,5 år gamla systerson. Får väl flytta mig från datorn nu så dom andra två huliganerna får spela :)

Anders Svensson - Johanna Lundström 1-0Av någon anledning går det inte att få brädet större, riktigt irriterande! Ska se vad jag kan göra åt det

OKG-draget

Tävling i Oskarshamn i helgen då. Blev ju ett riktigt misslyckande faktiskt. Men jag spelade riktigt bra i några partier, sen riktigt uselt i två, Blev till slut 2/6 poäng mot hårt motstånd. Efter tre ronder var Micke den lägst rankade jag mött så det blev lite sådär faktiskt.

Tog iallafall en skalp i första partiet och vann mot en på 2000. Kändes rätt gutt, även om det egentligen var remi men han satte bort sig.
Spelade även jättebra mot Anders Svensson från Västervik. Stod på klar vinst, ett litet drag och allt var borta. Det var ju himla skit faktiskt. Hade varit kul att vinna det, men jaja skit samma!

Annars var det väl en ganska jobbig turnering. Mattiderna var väl kanske inte jättebra planerade, men det fick väl funka iallafall. Trött blev man ju när man började vid 8.00, usch... Alldeles för tidigt för mig :)

Kommer antagligen lägga upp mitt parti mot Anders Svensson, är riktigt nöjd med mitt spel där.

Trevlig helg var det iallafall med Micke och Kalle!

Allmän info

Jaha, i onsdags spelade vi blixt på klubben. Väldigt skoj att komma igång igen tycker jag! Micke lyckades självklart vinna  (obesegrad) och boosta sitt självförtroende lite extra inför tävlingen nu i helgen. Jag kom tvåa och Jerry trea.

Imorgon åker då jag, Micke och Kalle till Oskarshamn och spelar OKG-draget. Fick mail från Stefan Fransson och det var tydligen 16 anmälda, så vitt jag vet har ju dock inte Kalle anmält sig ännu. Ska bli roligt detta tycker jag, även om Micke tydligen bestämt sig för att vara sur och otrevlig. Men jag tror nog inte han kommer vara så otrevlig, hoppas inte det iallafall ;)

I eftermiddag blir det träning med barnen i Lindsdal. Känner mig inte riktigt pepp för det, men jag får väl pallra ut mig där ändå. Har dock inte riktigt bestämt mig för om jag orkar det än, kanske bara går och lägger mig och sover hos min syster istället. Vi får väl se hur det blir!

Tjingeling!

Palle's referat

Så var hemmamatch två samt årets premiär avklarad. Framåt hade önskat en bättre start på det nya året än vad denna söndag hade att bjuda. Vår gästfrihet mot Rödebyspelarna visade sej vara riklig. I tre partier satte vi bort pjäser vilket försvårade våra möjligheter att ta poäng.
Först klar var Lasse, lagets ankare på första bord, som med stabilt svartspel ordnade remi. Det visade sej vara en kortvarig glädje då Karl räknar fel så att bondevinst och vinstställning blir pjäsförlust och förlust. Sedan segar det på i matchen och klockorna tickar dessutom snabbare för Framåtspelarna. Ställningen för Palle stärktes mer och mer mot Percy och partiet avslutas med matt. Här känndes det hoppfullt men så plötsligt med sekunder kvar till tidskontrollen gafflar Ljungkvist av Janne hans torn mot häst. Dessutom förvaltar Rödebyspelaren den uppkomna fribonden säkert och förlusten var ett faktum.
Matchens stora glädjeämne är Emil som i ett riktigt bra parti fick upp ett vunnet slutspel. Här visar han tålamod i sitt vinstparti. Med dam samt häst manövrera ut motståndarens dam samt löpare. Rikard hade en erbjuden remi i sin hand men med så pressat läge som vi befann oss i och med de vinstchanser han hade avböjdes anbudet. Lite surt sedan att Rikard sätter bort pjäs men vill man vinna så måste man våga och något fegislir var aldrig att tänka på.
Johanna och Björn satt sedan kvar med pressen på sej att vinna sina partier för att Framåt skulle ta två poäng. Detta var mer en dröm än verklighet.  Att de skulle kunna ta 1,5 poäng fanns det dock chanser till och Johanna lyckas med torn samt löpare mot dam samt löpare ordna remi. Björn hade sedan chansen men fröken Ur var obarmlig och mer än remi blev det inte. Därför blev det en smärtsam förlust med minsta möjlig marginal.

SK Framåt – Rödeby II 3,5-4,5
1 Lasse Svensson 1991 remi Ulf Lundgren 1980
2 Rickard Unelius 1930 0-1 Örjan Svensson 1917
3 Björn Bäckström 1872 remi Karl Nilsson 1852
4 Emil Sjöholm 1808 1-0 Dragan Lacic 1842
5 Jan Feldreich 1713 0-1 B-Å Ljungkvist 1790
6 Karl Malbert 1686 0-1 Stig Friström 1651
7 Johanna Lundström 1563 remi Rolf Karlsson 1578
8 Paul Johansson 1576 1-0 Percy Greiff 1315

Tung förlust

Ja, det var en riktigt tung förlust idag. 3½-4½ mot Rödeby II var ju inte alls vad vi väntat oss precis. Dock var vi inställda på att de kunde komma med ett bra lag, men att det skulle bli så bra för dom kom som en liten överraskning.
I våra tidigare matcher har vi ju liksom tagit greppet om matchen från början, så blev det inte idag. Trots väldigt jämn rating over all bland borden så stod vi sämre nästan direkt på flera av dem.
Janne stod sämre, Kalle satte bort pjäs helt utan vidare och Rickard vet jag inte vad han gjorde. Det gick från att vara lugnt till total katastrof och det kom rätt oväntat.
Kalle gav upp, Rickard gav upp och Janne gnetade på men stod alldeles för dåligt. Som tur var spelade Emil, som vanligt, otroligt bra och han vann till slut. Strax innan kunde även Palle J skriva in en etta i protokollet efter att han fått sätta schack och matt på sin motståndare. Lasse spelade remi

Något senare börjar det se riktigt illa ut för mig. Jag hamnar bara sämre och sämre, hittar motspel men sätter bort mig i tidsnöden (och efter det). På något konstigt sätt lyckas jag dock få remi, då ligger jag under med Torn+bonde mot Dam, + lite andra bönder. Jag står på stentorsk, men min motståndare klarar inte att hitta vinstvägen och det blir remi.
Strax innan hade även Björn gnetat till sig en remi, trots dålig tid men, av vad jag såg, en rätt bra ställning.

Tyvärr så räckte det ju alltså inte enda fram idag, lite snöpplig förlust. Men så kan det gå ibland, nästa match blir borta mot en av favoriterna, Öland. 

Bara att bita ihop och komma igen nu!  

Lite allt möjligt

Igår var det schackträning med barnen i Lindsdal. Vi var väl nästan 10 st och då var ändå inte "stammisarna" där, inte nån av dem! Sen kom jag på att jag skulle maila en av schackmammorna så det var antagligen därför hennes dotter inte var där, hm. Jaja, det ska jag fixa nu på en gång!

Efter blev jag fruktansvärt frustrerad på KLT och Lindsdal och ville bara därifrån, jag hatar bussar! Blev en kort visit hos Micke och sen vidare till Pipes och uppladdning inför seriematchen!
Sex pers blev vi till slut, jag, Emil (som gick fel och stod och väntade på oss utanför Lilla Puben, väldigt roligt hade jag åt detta), Björn, Mats, Kalle och Palle J. Här gick diskussionerna från schack till fotboll till arbete och annat mellan himmel och jord. Framåt 8-tiden visade Kalle hur roligt man kan ha med en enkrona, Emil blev fast direkt. Det var något totalt meningslöst "spel" när man skulle fösa en enkrona över ett bord och försöka på den att hamna precis på kanten av bordet. Om man lyckades med det (det gjorde dom två gånger på drygt 30 min) skulle man sedan flippa upp myntet och försöka fånga det i samma hand. Om man klarade det skulle man sen hålla myntet på ett speciellt sätt och försöka skjuta den genom ett "mål". Matchen slutade 0-0

Vi hade iallafall väldigt trevligt som vanligt!

Jag spelar svart på sjunde bordet på söndag, så kanske att jag får vara med. Man vet ju aldrig! Vi har iallafall ett bra lag, Lasse S Rickard Björn Emil Janne Kalle Johanna Palle J. Jag hoppas det ska gå bra!

Uppdatering

Imorgon blir det schack i Lindsdal. Första träningen nu i vår, ska bli väldans skoj!

Sen blir det samling inför seriematchen på söndag. Lilla Puben klockan 18.00, be there!

På söndag är det då seriematch 1796 har vi i snittranking och vårt bästa lag för säsongen, väldigt skoj! Synd bara att vi inte har något av de tuffare lagen, Rödeby borde vi ta speciellt med vårt lag. Får se om jag får bara med, antagligen inte eftersom jag sitter på sista bordet. Dit ska jag iallafall :)

Imorrn tänkte jag även anmäla mig till den där tävlingen i Oskarshamn. Jag och Micke ska dit, kanske även Albin och Philip, vi får väl se!


Nu ska jag spela lite blixt på Playchess, tjingeling!

:)

Spelade blixt i Kalmar ikväll, blev 5½ / 8p till slut. Jag vann när jag spelade dåligt och förlorade när jag spelade bra, mycket lustigt tycker jag. Om man nu kan spela bra i blixt dvs.

Spelade jättelustigt mot Micke N, först ledde jag med kvalle, sen med bonde och sen tabbade jag mig ännu mer och det blev remi. Jaja, så kan det gå ibland :) Vi var väl inte direkt jättekoncentrerade nån av oss, inte jag iallafall.

Nähe, nu har jag inte nåt mer att skriva!
Tjingeling!

Ändring!

Jajamän, jag behöver inte ens vänta ända tills fredag innan det blir schack! Blir blixt i Kalmar imorrn, trevligt trevligt!

Nu ska jag hopp i sängen! God natt!

Söndag

Jaha, idag har jag ägnat större delen av dagen vid datorn. Har gjort massa drag på mina korrpartier, annars har det inte varit så mycket.

Har dock gått omkring i huset och letat efter mina schackpjäser till mitt lilla plastbräde.  Min 1,5 år gamla systerson tyckte om dom och han har spritt dom lite överallt. Hittade två i köket, en i lekrummet och tre på toan! Nu saknas det bara en springare, får se om jag hittar den :)

På fredag sätter träningen igång i Lindsdal igen. Efter det är det samling inför seriematchen, får se hur det blir med det!

För övrigt håller jag få att avlida av tristess, har ju inte spelat nån schack på superlänge! Tur att det inte är så länge kvar tills det sätter igång.


Skola

Jaha, imorgon börjar då skolan igen och med det kommer man in i de vanliga rutinerna igen! Ganska skönt faktiskt, börjar bli lite segt att bara sitta här hemma.

Inte så länge kvar till schacket sätter igång heller. Om jag är hemma så ska jag spela nån tävling i Oskarshamn om några veckor. Micke sa att jag skulle det så det är väl bäst jag lyder. Sen helgen efter tävlingen är det årsmöte, men jag vet inte om jag kan vara med då heller. Är nämligen så att jag ska till Stockholm nån helg, men glömsk som jag är så kan jag inte komma på vilken! Det löser sig nog till slut det med.

Annars får vi väl se hur mycket schack jag kommer spela till våren. Det är ju som sagt skola och jag borde kanske koncentrera mig lite mer på den, men nja jag vet inte. Tror inte det kommer bli så mycket mer plugg bara för att jag sitter hemma, vi får väl se :) Jag ska iallafall få låna några dvd:er eller nåt av Göte N, han tyckte jag behövde plugga teori. Ska nog bli bra!

Har inte blivit speciellt mycket schack nu på jullovet, iallafall inte så mycket som det var tänkt. Har tränat lite bondeslutspel och löst massa problem, dock inte spelat mer än blixt och korr på internet. Måste ju testa lite nyaöppningar innan säsongen sätter igång igen ;)


Nähe, nu är det nog bäst att jag går och lägger mig så kanske jag somnar nån gång!

Inget särskilt

Kände att det var dags att slänga in en uppdatering, men det har inte hänt speciellt mycket. Spelade lite schack med mina syskonbarn i helgen, annars har det inte varit så mycket.

Lite mindre än två veckor kvar till första seriematchen för i år. Rödeby hemma blir det då, får se om man får vara med. Det beror ju på om Rödeby kommer med fullt lag, vilket dom tydligen haft svårt med tidigare. Ja, vad vet jag?

Nya ratingen blev iallafall 1563, så vitt jag vet. Har inte fått någon lista eller nåt av Björn så jag är inte helt hundra, men som jag räknat så blev det det.

Nu ska jag plugga lite naturkunskap och engelska!

RSS 2.0