Kramnik or Brynell, hard to tell...


Tjejläger i Växjö

I helgen var jag då på läger i Växjö.

Jag hade skitskoj! Har inte haft så roligt på länge. Ett bra och trevligt gäng, både tränarna och alla andra!
Jesper och Stellan är ju helt klart en klass för sig, helt underbara! Även om lägret denna gången kanske inte var lika seriöst som förra så lärde jag mig ändå en del.
Om inget annat så en hel del historia, quizen var skoj.

Jag och Boel var ju såklart bäst på att sätta namn på schackspelarna, hahahahahah!!! Vi var urkassa, 4 rätt av 11 eller något sånt xD
Men sämst var ändå de killarna som satte Carlsen på Petrosian.
Stellan var med på en bild också, fast det var inte han. Det såg verkligen ut som han och jag och Boel dog för några sekunder.

Det vi gick igenom detta lägret var mycket taktik, men Stellan gick också igenom lite öppnings-tjofräs. Jesper kör på med sina bondestrukturer. Angelina, det är dags att vi skärper till oss nu. Nu är det typ 4:e gången eller nåt sånt, haha.

Träningen varvades med chokladprovning och minigolf!
Nästa gången jag träffar tjejerna blir skol-sm, längtar som attsingens!
The gang


Angi och jag spela minigolf som proffs

Fler bilder som är betydligt mycket mer pinsamma kommer så fort jag lagt in dem på datorn och Angi skickat sina.


Mycket jobb

Kommer arbeta mycket med att få tillbaka bloggen som vanligt igen, nu när allt verkar fungera.

Nu har ni chansen att påverka bloggens utseende på riktigt, hur ska det se ut?


Nej förresten...

Funkar fortfarande inte... *suck*

Har rättat till...

... felet nu. Det ska funka som vanligt nu då!

Kommer skriva om tjejlägret som jag varit på i helgen, men det kommer senare ikväll eller imorgon.

Tjatja!

Helt fel

Jag vet inte vad som har hänt med bloggen. Kommentarsidan funkar i alla fall inte.
Ska försöka att skapa en ny blogg och se om samma problem uppstår.

Kan vara så att någon hackat sig in på bloggen och sabbat, inte sjysst! Efter alla timmar jag lagt ner på denna bloggen. Som tur är kan man ju klippa klistra om jag skulle behöva byta blogg.


Jag uppdaterar så fort jag vet något nytt!

Fel

Hej alla!
Något fel har uppstått med kommentarsidan, men det går fortfarande att skicka iväg dem. Det är bara så att sidan ser konstig ut. Ska försöka rätta till det, men jag vet inte riktigt vad som har hänt.

Hmmm...

Sådär lagom kritiskt

Jag har precis suttit och tittat på Verksamhetsberättelsen för SK Framåt för år 2008. Där står en del intressanta saker som jag tänkte ta upp:

"Att budgeten inte kunnat hållas 2008 beror till största delen att vi inte varit med på tillräckligt många loppisförsäljningar, vilket i sin tur beror på att vi varit för få som engagerat oss i loppisverksamheten. Ska den fungera måste alla vara med och skänka föremål och ställa upp vid försäljningarna."

I år har vi inte stått på en enda loppis! Bara för att vi kommer sänka på utgifterna betyder inte det att vi inte ska försöka få in pengar på annat sätt. Jag tycker det är ganska tråkigt. Jag vet att jag föreslog på årsmötet att vi skulle sälja lotter också. Hände det något med det? Jag skaffade fram informationen, det diskuterades, men inget hände. Lite smått trött börjar jag bli på detta.

"Sen har vi också blivit av med några sponsorer. Även där behöver klubbens medlemmar engagera sig mer."

Har det hänt något på denna fronten eller? Jag fattar ingenting. Står ALLT i klubben helt stilla eller. Styrelsemötena är alldeles för sällan nu för tiden också. När ska man kunna diskutera sånt här egentligen?

"När det gäller juniorverksamheten behöver vi nyrekrytera spelare under 2009 för att säkra återväxten på ungdomssidan."

Jag har försökt! Det ska då gudarna veta att jag gjort! Jag var ute i skolorna, men fick nästan ingen respons alls. Nu har vi ju då ÄNTLIGEN satt igång på Lindsdalsskolan, och jag hoppas verkligen vi kommer fortsätta med det. Känns som det går lite trögt för tillfället. Det tråkiga är att vi har ingen "ordentlig" juniorledare längre. Eftersom Lasse Svensson la av på obestämd tid med juniorträningen så har vi ingen ledare. Vart ska de juniorer som blir för duktiga för oss ta vägen? Vi måste komma på något!
(Måste bara tillägga att jag är faktiskt själv fortfarande junior och det är skittråkigt att inte ha någon juniorledare att diskutera saker med)

Alltså, mycket prat men lite action!

Uppdatering

Jag fixar lite olika koder i bloggen för tillfället. Ber om ursäkt för eventuella fel.

Carlsen och Kasparov...

... i svensk TV! (igår, fredag)

Det är ju helt otroligt kul faktiskt. Även om de inte var med speciellt länge, men ÄNDÅ! Man blev ju överlycklig, synd att man inte visste det innan. Då kanske man skulle tagit en tur upp till moster i Stockholm, men jaja.

Det var allt för idag!

En av mina absoluta favoriter

Nothing else matters-Metallica


Resultat rond 1 KM

Snor som vanligt allt från klubbens hemsida då jag är för lat och omotiverad att skriva ett eget referat.
Är skitbesviken på mitt eget parti, spelade upp en bra ställning men sabbade allt efter fikat. Smärtan i ryggen gjorde att jag inte alls kunde koncentrera mig och jag fick till slut se mig själv besegrad.

Grupp A
Första ronden är därmed avverkad. Det blev en del intressanta partier. Björn högg till med att köra en stabil noshörning mot Jerry´s centrum. Ingen av kombatanterna lämnade några som helst luckor utan det blev en stillsam remi. Månne Björn har kikat på Tigern Hillarps svartspel? Karl mötte upp Emils offensiv på damflygeln med mersmak visade det sig i analysen. När krutröken lagt sig hade dock spelet jämnat ut sig och det blev sedan även här remi. Anders gav inte Jan några möjligheter att ta sig till ett fördelaktigt slutspel då han splittrat upp bönderna på både dam och kungsflygeln. Det visade sig vara en svår nöt att knäcka. I en helt låst ställning med i det närmsta dragtvång hissade Jan till slut vit flagg! Till slut hade vi Sven Erik mot Mikael. Ett parti som Mikael vann. Trevligt att välkomna Sven Erik tillbaka efter ett kort uppehåll och det är lika trevligt att välkomna Mikael till höst- turneringen!

Emil  – Karl………….1/2-1/2
Jerry – Björn………..1/2-1/2
Anders – Jan…………1-0
Sven Erik – Mikael….0-1

 

Grupp B
I denna grupp blev det idel svartvinster. Johanna kämpade tappert mot både motståndare och ryggskott. Per fick tre bönder för pjäs och förvaltade dem klokt till en vinst. Lars och Nils Egon hade en jämn kamp som såg ut att bli stenremi. Dock drog Nils Egon det längsta strået efter en lång kamp på brädet. Göte hamnade efter avbyten i ett nedtryckt läge där både torn och häst var låsta och det vinsten var uppdukat för Palle. I detta läge finner Palle det absolut sämsta draget och Göte högg direkt. Vinsten var sedan odiskutabel. Mats och Chrillo skjöt upp sitt parti.

Johanna  – Per………0-1
Lars – Nils Egon…….0-1
Mats – Chrillo………..uppskjuten
Paul – Göte……………0-1


KM rond 1

Ikväll spelas rond 1 i klassmästerskapet 2009.

Hoppas det ska gå bra, ska försöka tänka bort ryggskott och annat... *hmmmmm*

Ska möta Per och tänkte kanske spela lite annat nu, kanske t.o.m d4! Haha, neeee. Inte min grej, inte i första partiet i alla fall.
Här kommer en lista på resten av matcherna. Resultat kommer så fort jag har dem sen.

Grupp A
Emil  – Karl
Jerry – Björn
Anders – Jan
Sven Erik – Mikael

Grupp B
Johanna  – Per
Lars – Nils Egon
Mats – Chrillo
Paul J – Göte


Ny header

Kände att jag hade haft den förra headern så himla länge så jag tyckte det skulle vara kul med en ny.

Vad tycks? :)

Torka...

Jag har för tillfället absolut ingenting att skriva om. Har ingen koll på någonting, nästan noll kontakt med schackvänner och desutom har jag fått mail från någon idiot som tycker att jag ska sluta spela och bara lägga ner bloggen.
Kanske skulle man göra det. Har fått mail och kommentarer om hur dålig jag är sen jag började med bloggen och det börjar bli riktigt motigt att ta just nu. Motivationen är inte speciellt hög och det mesta känns tungt.
Jag tycker att alla ska få ha sina egna åsikter, men att avsiktligt trycka ner en annan människa är bara helt fel. Jag fattar inte vad jag gör för fel.
Jag har aldrig påstått att jag är, eller kommer att bli, världens bästa schackspelare. Jag är bara en tjej som tycker att detta spelet är sjukt roligt och intressant.

Jag funderar på att stänga ner bloggen, men det vill jag ju inte heller! Jag har lagt ner enormt mycket tid på denna skiten och jag tänker inte lägga ner bara för att det går trögt.

Vill bara hälsa till alla dessa underbara människor som tycker det är kul att trycka ner mig att ni kan ta er någonstans! Jag tänker fortsätt med allt jag gör ändå, end of discussion!
Resultat KM blixt

Snor allting från SK Framåt's hemsida.

blixt1

Klubbmästerskapet i blixt spelas parallellt med klassmästerskapet i höst. Första deltävlingen avgjordes i onsdags och inte helt oväntat drog gästspelande Jerry det längsta strået, tätt följd av Emil och Anders. För att kora den slutgiltiga blixtmästaren summeras poängen från alla deltävlingar på ett intrikat vis där faktorn antal spelare per tillfälle också påverkar resultatet. Det är alltså en större bedrift (och lönar sig i poäng) att nå en framskjuten placering när många spelare deltar än när få gör det. Ni som missade första deltävlingen behöver heller inte ge upp hoppet eftersom varje spelares sämsta insats (exempelvis att inte delta) räknas bort. Björn ansvarar för  poängräkningen.


*pust stånk och stön*

Internet är helt skit på min dator just nu, därför blir det sällan några uppdateringar.
Jag kan inte komma in på JEM-sidan så därför har inga resultat kommit därifrån, riktigt RIKTIGT irriterande. Hoppas det går bra för allihopa iallafall!

Om någon gullig underbar själ där ute någonstan i detta avlånga land råkar veta hur det gått för de svenska deltagarna så får ni gärna maila mig eller kommentera här. JAG VILL BARA VETA HELT ENKELT!

Haha, jajaaa..

Har också idag fått veta att det inte kommer bli något juniorschack, ingen ledare och inga juniorer... Liiiite svårt då kan jag meddela. (Bara upplyser så ingen försöker sig på något sånt).

Annars just nu så går jag igenom gaaaamla partier, riktigt skoj faktiskt. :D


Vill också passa på att säga att idag är det 5 år sen jag satte min fot på schackklubben. Tiden går fort, känns som igår som jag in på klubben och blev skiträdd för Chrillo första gången. (Jag var LIVRÄDD för honom när jag började) Men inte idag inte, nähe. Vi är ett sånt team så ;)


Jahapp, nu ska jag lyssna på lite musik och vänta på att min syster ska komma hem. Jag är HUNGRIIIIG

Dålig uppdatering!!!

Jag har varit usel med att uppdatera på sista tiden. Har haft sjukt mycket att göra. Ny skola och sånt...
Jag kommer igång igen!
I onsdags började vi på klubben igen, skiiiiitskoj :D
Jag har saknat allihopa. Blixten gick ju bra också, en förlust, en remi och resten vinster. (Vi var för övrigt tio stycken)

Hoppas det ska gå bra i klassmästerskapet sen också!

Det var allt för idag från skoldatorn *fniss*

RSS 2.0