Gutt!

Idag gästades vi av Bräkne-Hoby SK. Det såg ut att bli en hård match, då de hade sina tre bästa spelare med. Dock fick de lämna w.o på sista, men det verkade ändå tufft för Framåt. Men så blev det inte. SK Framåt spelade näst intill exemplariskt och utökade ledningen.
Först klar var Göte på sjunde bordet. Det såg jämnt ut trots att Göte hade två merbönder, men hans motståndare blev lite för snäll och gav bort ett torn. Sedan var det kört.
Sedan vann även Palle som spelade väldigt roligt och intressant. Hans motståndare spelade alldeles för passivt och fick se sig i en helt förlorad ställning där han förlorade både lätt och torn!
Karl har kommit igång igen och vann även idag. Han stod något bättre hela tiden och hade aktiva springare. Dock lyckades hans motståndare byta av dessa och det såg rätt jämnt ut. Sedan gjorde hans motståndare ett grovt fel och var tvungen att offra torn på en bonde som gick i dam.
Nu stod det alltså 4-0 till Framåt, himla härligt kändes det eftersom jag hade vinst i mitt parti och Björn hade minst remi. På de andra borden såg det lite hårdare ut.
Jag vann till slut mitt parti, vann en pjäs och sedan hade min motståndare det svårt i slutspelet. Manövrerade hem det ganska enkelt.
Sedan skrällde Björn ordentligt på förstabordet. Även om motståndaren verkade mer fokuserad på att hinna med ett tidigare tåg än att spela bra, så ska Björn vara nöjd. Han spelade väldigt stabilt!
Nu var det bara Janne och Emil kvar.
Janne spelade väldigt säkert i ett vunnet tornslutspel och lyckades utmanövrera sin motståndare. Den här gången hade han inte lika stora problem med tiden heller, så det var skönt. Inga tidsnöder idag.
Bara Emil kvar som hade det tufft. Han hade ett sämre slutspel där han hade springare mot löpare. Hans motståndare hade även en merbonde. Det gick inte att hålla och han fick till slut ge upp.

Alltså en väldans bra dag för SK Framåt! Alla spelade stabilt (utom Emil som allvarligt borde fundera på att köpa sig lite böcker så han kunde sluta hamna skit i början).

SK Framåt - Bräkne-Hoby SK

Björn Bäckström 1872 - Eva Jiretorn 2194          1-0

Emil Sjöholm 1808 - Andreas Persson 2172        0-1

Jan Feldreich 1713 - Anders Svensson 1985       1-0

Karl Malbert 1686 - Ingvar Jiretorn 1820              1-0

Paul Johansson 1576 - Anders Johansson 1558   1-0

Johanna Lundström 1563 - Ingvar Bäcklind 1413 1-0

Göte Karlsson 1461 - Jan Larsson 1200               1-0

Nils-Egon Göljén 1537 - W.O                                1-0

Blixt

Igår spelade vi lite blixt, vi var dock bara fem stycken men det är ju iallafall nåt. Jerry vann, Micke tvåa och jag trea. Himla kasst spelade vi allihopa, usch.

Imorgon blir det ut till Lindsdal och på söndag hemmamatch mot Bräkne-Hoby. Kan bli tufft, dock brukar de inte ställa upp med lika bra lag borta som hemma. Vi får väl se hur det blir!

Blev inte mycket till samling imorgon, så den skippar jag nog tyvärr.

Jepp, det är väl vad som hänt/kommer att hända...

Uppdatering

Usch vad jag har blivit kass på att uppdatera här, men det händer ju ingenting! Jag fick inte spela i onsdags heller, då min motståndare var sjuk. Blev istället att sitta i lokalen och titta på alla andra, vilket är ganska långtråkigt efter ett tag.
Inte var det många roliga partier heller, resultaten var väl rätt väntade. Emil slog Janne och Nils-Egon slog Göte M.
Lasse och Anders sköt upp, då Lasse är iväg och firar sin 75-årsdag! Många grattis!

Jag får ju då aldrig spela, får se när Per och jag ska ta igen vårt parti. Kommer dröja ett tag tror jag...

I eftermiddag ska jag (om jag inte är för risig) ut till Lindsdal på juniorträning med barnen. Jag får se hur det blir med det. Nästa vecka Sportlov och blixt!

Rond 2 Vårturneringen

Igår spelade jag vit mot Nils-Egon Göljén. En sicilianare fick det bli Den här gången vann jag ovanligt enkelt, trots fruktansvärd ställning i början, då min dam hamnade på f1 och jag kunde inte rockera åt något håll. Efter det bytte han av min sämsta pjäs mot sin bästa (en grym springare på e5 mot en kass löpare på c4).
Sedan stod jag något bättre, med tryck på f7 och ett offer på e6 hängde i luften för det mesta. Men jag tyckte mig se bättre saker, en bondevinst som visade sig leda till pjäsförlust med två bönder som kompensation. Dock var min ställning vid detta tillfället ganska bra, så pjäsen hade inte hjälpt honom så mycket, kom vi fram till i analysen efteråt. Fanns många fina offer här och där.
Ja, sen malde jag bara ner honom tills han tappade ännu en bonde och sedan även kvalle. Sen gick det inte att stoppa mina fribönder på damflygeln och han gav upp.

Ja, lite tur (eller väldigt mycket) ska man ju ha. Några fler rankingpoäng inkasserade så nu ligger jag någonstans mellan 40 och 50+ den här perioden tror jag.

Nähe, that's all for now!

Förlust...

Usch, jag hatar verkligen att förlora. Åkte på storstorsk mot Ölands SS med 6½-1½, dock var det jämnare på borden än man kan tro. Deras snittranking låg på drygt 300 mer än oss, så en förlust var väl att räkna med.

Poäng tog jag och Karl, jag spelade remi. Jag stod så fantastiskt bra så det finns ju inte. I en efteranalys här hemma kollade jag på en av de varianterna jag tänkte spela. Visade sig att han hade blivit tvungen att offra minst torn för att hindra matten, himla tråkigt. Istället satte jag bort mig och hade tur som klarade remin.

Nähe, det är väl bara att bita ihop och komma igen. Nästa match blir hemma mot Bräkne-Hoby!

Ölands SS - SK Framåt

Conny Olsson, 2253 - Björn Bäckström, 1872 1-0
Johan Haag, 2018 - Emil Sjöholm, 1808 1-0
Björn Alling, 1972 - Jan Feldreich, 1713 1-0
Roger Larsson, 1978 - Karl Malbert, 1686 0-1
Mikael Nilsson, 1936 - Chrillo Lindholm, 1502 1-0
Christer Erlandsson, 1844 - Johanna Lundström, 1563 0,5-0,5
Ingvar Landén, 1857 - Göte Karlsson, 1461 1-0
Jan Henell, 1724 - Mats Leden, 1327 1-0

6½ - 1½


Blixt igår

Jaha, igår var det då blixt. Sex stycken var vi som deltog. Jag spelade så kasst så det finns ju inte, hade väl huvudet på andra ställen...
Vann gjorde ju Micke som vanligt, Anders tvåa och Jerry trea tror jag iallafall.

Imorgon är det juniorträning i Lindsdal, efter det samling inför seriematchen mot Ölands SS på söndag. Kan inte säga att jag ser fram emot den matchen speciellt mycket. De har en snittranking på 1948! Vårt snitt ligger på 1631. Men man ska aldrig räkna ut SK Framåt, så vi får väl se hur det går...


RSS 2.0