Palle's referat

Så var hemmamatch två samt årets premiär avklarad. Framåt hade önskat en bättre start på det nya året än vad denna söndag hade att bjuda. Vår gästfrihet mot Rödebyspelarna visade sej vara riklig. I tre partier satte vi bort pjäser vilket försvårade våra möjligheter att ta poäng.
Först klar var Lasse, lagets ankare på första bord, som med stabilt svartspel ordnade remi. Det visade sej vara en kortvarig glädje då Karl räknar fel så att bondevinst och vinstställning blir pjäsförlust och förlust. Sedan segar det på i matchen och klockorna tickar dessutom snabbare för Framåtspelarna. Ställningen för Palle stärktes mer och mer mot Percy och partiet avslutas med matt. Här känndes det hoppfullt men så plötsligt med sekunder kvar till tidskontrollen gafflar Ljungkvist av Janne hans torn mot häst. Dessutom förvaltar Rödebyspelaren den uppkomna fribonden säkert och förlusten var ett faktum.
Matchens stora glädjeämne är Emil som i ett riktigt bra parti fick upp ett vunnet slutspel. Här visar han tålamod i sitt vinstparti. Med dam samt häst manövrera ut motståndarens dam samt löpare. Rikard hade en erbjuden remi i sin hand men med så pressat läge som vi befann oss i och med de vinstchanser han hade avböjdes anbudet. Lite surt sedan att Rikard sätter bort pjäs men vill man vinna så måste man våga och något fegislir var aldrig att tänka på.
Johanna och Björn satt sedan kvar med pressen på sej att vinna sina partier för att Framåt skulle ta två poäng. Detta var mer en dröm än verklighet.  Att de skulle kunna ta 1,5 poäng fanns det dock chanser till och Johanna lyckas med torn samt löpare mot dam samt löpare ordna remi. Björn hade sedan chansen men fröken Ur var obarmlig och mer än remi blev det inte. Därför blev det en smärtsam förlust med minsta möjlig marginal.

SK Framåt – Rödeby II 3,5-4,5
1 Lasse Svensson 1991 remi Ulf Lundgren 1980
2 Rickard Unelius 1930 0-1 Örjan Svensson 1917
3 Björn Bäckström 1872 remi Karl Nilsson 1852
4 Emil Sjöholm 1808 1-0 Dragan Lacic 1842
5 Jan Feldreich 1713 0-1 B-Å Ljungkvist 1790
6 Karl Malbert 1686 0-1 Stig Friström 1651
7 Johanna Lundström 1563 remi Rolf Karlsson 1578
8 Paul Johansson 1576 1-0 Percy Greiff 1315

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0