Gutt!

Idag gästades vi av Bräkne-Hoby SK. Det såg ut att bli en hård match, då de hade sina tre bästa spelare med. Dock fick de lämna w.o på sista, men det verkade ändå tufft för Framåt. Men så blev det inte. SK Framåt spelade näst intill exemplariskt och utökade ledningen.
Först klar var Göte på sjunde bordet. Det såg jämnt ut trots att Göte hade två merbönder, men hans motståndare blev lite för snäll och gav bort ett torn. Sedan var det kört.
Sedan vann även Palle som spelade väldigt roligt och intressant. Hans motståndare spelade alldeles för passivt och fick se sig i en helt förlorad ställning där han förlorade både lätt och torn!
Karl har kommit igång igen och vann även idag. Han stod något bättre hela tiden och hade aktiva springare. Dock lyckades hans motståndare byta av dessa och det såg rätt jämnt ut. Sedan gjorde hans motståndare ett grovt fel och var tvungen att offra torn på en bonde som gick i dam.
Nu stod det alltså 4-0 till Framåt, himla härligt kändes det eftersom jag hade vinst i mitt parti och Björn hade minst remi. På de andra borden såg det lite hårdare ut.
Jag vann till slut mitt parti, vann en pjäs och sedan hade min motståndare det svårt i slutspelet. Manövrerade hem det ganska enkelt.
Sedan skrällde Björn ordentligt på förstabordet. Även om motståndaren verkade mer fokuserad på att hinna med ett tidigare tåg än att spela bra, så ska Björn vara nöjd. Han spelade väldigt stabilt!
Nu var det bara Janne och Emil kvar.
Janne spelade väldigt säkert i ett vunnet tornslutspel och lyckades utmanövrera sin motståndare. Den här gången hade han inte lika stora problem med tiden heller, så det var skönt. Inga tidsnöder idag.
Bara Emil kvar som hade det tufft. Han hade ett sämre slutspel där han hade springare mot löpare. Hans motståndare hade även en merbonde. Det gick inte att hålla och han fick till slut ge upp.

Alltså en väldans bra dag för SK Framåt! Alla spelade stabilt (utom Emil som allvarligt borde fundera på att köpa sig lite böcker så han kunde sluta hamna skit i början).

SK Framåt - Bräkne-Hoby SK

Björn Bäckström 1872 - Eva Jiretorn 2194          1-0

Emil Sjöholm 1808 - Andreas Persson 2172        0-1

Jan Feldreich 1713 - Anders Svensson 1985       1-0

Karl Malbert 1686 - Ingvar Jiretorn 1820              1-0

Paul Johansson 1576 - Anders Johansson 1558   1-0

Johanna Lundström 1563 - Ingvar Bäcklind 1413 1-0

Göte Karlsson 1461 - Jan Larsson 1200               1-0

Nils-Egon Göljén 1537 - W.O                                1-0

Kommentarer
Postat av: Palle

Snodde det mesta från ditt referat!

Ja och hur gutt känns det inte en dag som denna? Tror inte vi spelat nån enda gång sedan jag varit med utan att ha problem med tid eller utan att göra några grova feldrag. Ibland har solen helt enkelt inga fläckar :)

2010-03-01 @ 00:44:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0