Matchreferat

SK Framåt´s seriepremiär blev en nagelbitare, trots en bra start. Lasse visade ingen pardon i en sicilliansk variant. Motståndaren gav upp när han satt i skruvstädet och fann sig bli matt i ett drag! Janne mötte som svart den den tamaste varianten vit kan ge sig på i sicillianskt. Här blev det ganska snart en stillsam remi. I detta läge kom Kalle´s förlust oväntat då han i vanlig anda laddat på i öppningen. Svart fick dock upp ett motspel där Kalle tappar pjäs och parti. Det såg ändå inte helsvart ut eftersom Nils Egon bytt ner sig som vit i ett tornslutspel med goda vinstchanser. Men inget är omöjligt! I sin jakt på en möjlig victoria tappar vit  initiativ och lyckas inte stoppa svarts fribond vilket solkade denna dag för Nils. Det står nu 2,5-1,5 till Nybro och Palle G kämpar på bra i sitt parti med bättre bönder i ett likfärgat löparslutspel. Dock ser det mörkt ut i Palle J´s parti. Men då får palle J det motspel han sökt efter i 25 motiga och tillbakapressade drag. Det bär ända in i kaklet och det har sagts förr och sas på morgonen av Janne:

-”Hellre en ful vinst än en vacker förlust!”

I detta likaläge hittar Palle G vinstvägen och Björn lyckas knipa en remi. Så poängen var därmed klar. Nu fick Johanna den äran att avgöra hur många pinnar som skullle bärgas till Smedby denna söndag. Hon visade kyla och gjorde inga större missar när motståndaren kämpade mot både klockan och ett tillknäppt läge. Så segern var därmed skriven till 5-3! Bäva månde för fortsättningen…


Kommentarer
Postat av: Mathias Johansson

Hej. Jag heter Mathias Johansson och spelar i Oskarshamns SS. Ville bara gratulera till en trevlig sida. Kul att läsa schack skrivet av "vanliga" schackspelare. Lycka till i framtiden, förutom när ni möter Oskarshamn ;)

2009-10-27 @ 12:23:18
Postat av: Johanna

Hej! Kul att du gillar den...

Vi tänker krossa Oskarshamn ;)

2009-10-27 @ 12:37:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0