TFS

Nu har dom tänkt till ordentligt och kommit på något redigt bra... Snor texten från http://www.schack.se/

Tidskrift för schack utkommer i år med sin 115:e årgång sedan starten och tidningarna utgör en veritabel guldgruva för den som vill läsa om schack. Nu inleder Sveriges Schackförbunds Informationskommitté arbetet med att göra samtliga årgångar av TfS tillgängliga för nedladdning på internet. Ambitionen är att en ny årgång ska läggas ut för nedladdning varje vecka. Formatet är PDF som exempelvis går att läsa i programmet Acrobat Reader, vilket är gratis att ladda hem. Vi startar med TfS från 2008 och arbetar oss bakåt i tiden. Håll till godo!

TfS 2008
2008 var ett stort år i TfS historia. Vid kongressen i Växjö beslutades nämligen att tidskriften skulle göras om till medlemstidning.  I samband med det tog Niklas Sidmar över redaktörssysslan från Lars Grahn.
Tiger Hillarp Persson hade ett fint år med segrar i både Sigemanturneringen och SM och en stark insats i OS i Dresden. Emanuel Berg spelade också bra och etablerade sig över 2600 i rating. Pia Cramling gick till semifinal i Dam-VM. Junioren Nils Grandelius fortsatte sin utveckling och erövrade under året såväl IM-titeln som en första inteckning i stormästartiteln. I Elitserien bröt Rockaden Sollentunas segersvit efter en som vanligt rafflande avslutning. Den framgångsrika breddtävlingen Schackfyran fortsatte sitt segertåg.
På den internationella scenen glänste unge norrmannen Magnus Carlsen och nosade på förstaplatsen på världsrankingen. Indiern Viswanathan Anand försvarade sin VM-titel mot ryssen Vladimir Kramnik. Schackvärlden drabbades av sorg när den legendariske amerikanske världsmästaren Bobby Fischer gick ur tiden.
Om allt detta och mycket därtill stod det att läsa i TfS under 2008! Så ladda ner tidningarna och hugg in på ett smörgåsbord av turneringsreferat, kombinationer, historiska artiklar, intervjuer, spelöppningstips och mycket annat.
Till TfS-arkivet

Hoppas ni tycker det är trevligt, det för iallafall jag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0