Inget speciellt, eller massor?

Idag har jag faktiskt spelat en hel del schack på internet. Spelar just nu om en plats i ett lag på sidan www.schackonline.com
Jättetrevlig sajt med både bättre och sämre spelare (Korrschack för er som inte vet det). Har även kollat lite gamla partier från Skol-SM 2008 och SM 2008, ganska intressant och kul att titta på faktiskt!
Imorgon blir det avslutning för barnen på Lindsdalsskolan. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på, men något roligt måste ju hända nu innan sommarlovet. Kanske lite sommaruppgifter att lösa tills vi ses igen?

Kommer även till hösten försöka starta upp ett liknande projekt i Smedby på Dörbyskolan (fd. Silverbacksskolan och Tingbydalsskolan, de har slagits ihop). Då kommer jag mest koncentrera mig på att få tjejer vara med också, så himla dåligt med det. Frågan är ju bara då hur man ska få tjejerna att bli intresserade. Jag har ju försökt tidigare, utan någon vidare uppslutning. Problemet är ju inte att få dem intresserade, det är at få dem till klubben. Det gäller killar också, för den delen. Jag vill ju inte se klubben gå under bara för att vi inte kan få ungdomar/barn intresserade, det vore ju lite synd faktiskt... 
Viktigaste prion för hösten är att få fler juniorer!

Jag och Angelina Fransson har jobbat en hel del med "Schackpinglorna", den nya hemsidan vi schacktjejer ska skapa. Vi får stöd av Sveriges Schackförbund och letar just nu sponsorer, säg till om ni vet några bra och kan hjälpa oss, all hjälp tas gladeligen emot!
Idén med hemsidan är att locka fler tjejer att spela schack. Vi vill också utöka Schackpinglorna senare i framtiden och åka på tävlingar tillsammans, arrangera tjejtävlingar och träningar/läger i olika delar av Sverige. Vi schacktjejer ska gå ihop för att visa att det finns tjejer som engagerar sig och att ALLA kan spela schack. Vi kommer även att tillsammans gå ut i skolor och även vilja starta olika projekt för att få igång tjejschacket i Sverige, mycket jobb, men det är det helt klart värt! Som det är idag så funkar det inte, det är mycket få tjejer som spelar i klubbar, ändå är det nästan lika mycket tjejer som killar som är med i Schackfyran (en helt fantastisk tävling för fjärdeklassare). Konstigt att man inte kan få tjejerna till klubben sedan. Vi tror att vi tjejer kan locka fler att börja bara genom att visa att det faktiskt finns tjejer som spelar schack, då behöver man inte känna sig lika ensam, som man ofta gör som ensam tjej. 
 
Nehe, nu måste jag verkligen plugga SO och Engelska. (Tre prov imorgon, blööööööööööö)
Tjohej!

Kommentarer
Postat av: Håkan J

Hej Johanna, Skönt att du är igång med bloggen igen. Tack för reklamen om Växjöspelen. Hoppas att det blir många deltagare.

Kul att ni är aktiva med Schackpinglorna. Det kommer att förändra schackvärlden, åtminstone i Sverige ...

Nästa vecka spikar vi datum för nästa schackläger!

Trevlig pingst!

2009-05-29 @ 12:42:56
Postat av: Kalle

Schackpinglorna låter som ett utmärkt initiativ! Jag läste en artikel om ämnet i senaste (eller var det näst senaste) tfs som pekade på bristen av kvinnliga förebilder som det största hindret för att tjejer ska komma till klubblokalen. Artikelförfattarna hade en intressant idé om att satsa på "tantschack", dvs försöka motivera även vuxna kvinnor att börja spela. Ett sådant försök gjordes i min gamla klubb SS Manhem med lyckat resultat. Hela damträningsgruppen spelade en klubbturnering.

2009-05-29 @ 16:15:33
Postat av: Mathias

Hej.Vill bara önska lycka till med att få fler tjejer att spela schack. Det behövs verkligen!

2010-05-27 @ 20:14:20
Postat av: Mathias

Hej.Vill bara önska lycka till med att få fler tjejer att spela schack. Det behövs verkligen!

2010-05-27 @ 20:15:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0