Referat

Palle J har återigen skrivit ihop ett trevligt referat som jag såklart snor rakt av :)

Ännu en seger kunde radas upp i SK Framåts segertåg. Söndagens bortamatch mot Oskarshamn såg ut att bli en formalitet och flera i laget hade nog förväntat sig en betydligt bekvämare resa. Det krävdes att vi ruskades om ordentligt innan vi kunde resa oss och betvinga Oskarshamnarna.

Det börjar lite segt med att Björn tidigt stöter på patrul som svart och kommer undan med remi.  En viss oro började smyga sig på men efter en snabb blick hos Palle, Lasse och Johanna såg det bättre ut . Janne i sin tur spelade lugnt samt metodiskt och satte tidigt tryck på sin motspelare. 
I hans fall var det klockan som rusade på lite väl fort. När sedan Emil tvingas släppa bönder för att bli av med en intensiv uppvacktning mot hans kung börjar det se mörkare ut. Mörkret blir än kompaktare då Palle räknar fel och tappar först kvalitet och efter två drag till ligger han torn under med fyra bönder som tröst. Janne sliter i sin tidsnöd och Rikard som från början sett så bekymmersfri ut hamnar i tankevåndor och lägger ner en timmes tänk på de tio första dragen.  Tidsnöden ter sig ett alarmerande för både Janne och Rikard. Här tar referatskrivaren en nypa luft för att betvinga den kraftiga ångest som angripitt honom.

 Vid återkomst betvingar lagets gigant Johanna ångesten med sin vinst. Kanonsäkert spel trotts illvilligt virus!  Samtidigt ser vi hur Lasse försöker byta ner sig mot ett lovande slutspel. Dock avbryts här två partier. Först Jannes sedan Rikards för att skriva drag och kolla så de klarar tidskontrollen. Emil får samtidigt en tidig julklapp, remi pga dragupprepning, när han ligger tre bönder under. Karl kämpar men tvingas se sig i en omöjligt tornslutspel med tre fribönder och ger efter en hård kamp upp. Matchen väger ( 2 mot 2) och det verkar som om klockan kan vara avgörande.

Men både Rikard och Janne fixar tiden och det ljusnar nu i matchen.  Janne ligger pjäs över och byter lugnt ner resten för att befinna sig i ett vunnet slutspel med en extra löpare. Det ser sedan riktigt riktigt bra ut när Lasse får sitt slutspel som han förvaltar till vinst. När sedan Rikard rycker de sista dragen mot tidskontrollen och jo det var nog mindre än minutrar kvar när han har 15-20 drag kvar och vinner känns det riktigtt gött!!! Rikard glädjer åter laget med det friska humör han åter höll genom hela denna  minnesvärda söndag! Sist men inte minst tackar vi Palle för att han åter kämpat på och lyckas bärga en halv poäng trotts underläge i stora delar av partiet. Hur han lyckades krångla till det för motståndaren med sina centrumbönder och klara remi… ja det vete tusan! 

Oskarshamn SS - SK Framåt   2,5-5,5

Stefan – Lasse          0 - 1
Bozur - Björn           ½-½ 
Johan – Rikard         0 – 1
Mathias – Emil          ½-½
Zaim – Palle G         ½-½
Mirsad – Karl            1 - 0 
Nabih – Jan               0 – 1 
David – Johanna        0 – 1 

Stort tack till OSS för en trevlig match!


Detta referatet och annat smått och gott finns på www.skframat.wordpress.com


Kommentarer
Postat av: Magnus Spång

Grattis!

Till segern. Till partivinsten. Till grupp-B-vinsten.

2009-12-10 @ 08:19:15
Postat av: Johanna

Tack Magnus (:

2009-12-10 @ 09:28:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0